Μελιτζάνες και πιπεριές Φλωρίνης σαλάτα με χταπόδι βραστό
Μερίδες 4 Χρ.
Πρ 30΄ Υλικά
Για την μελιτζανοσαλάτα 5 μελιτζάνες φλάσκες ψημένες στα κάρβουνα ή στο φούρνο (ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες)
2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ψιλοκομμένες 1 1/2 κουτ. σουπ. Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ γιαούρτι 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 1 κουτ. σουπ. Ξίδι λευκό Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το χαταπόδι 1 κιλό χταπόδι βρασμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 2 κουτ. σουπ. Ξίδι αλάτι πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε την καθαρισμένες και ψιλοκομμένες μελιτζάνες. Προσθέτετε το σκόρδο, της πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι. Ανακατέψτε το μείγμα με ένα κουτάλι. Τοποθετήστε την μελιτζανοσαλάτα σε πιάτο. Σε ένα μπόλ ρίξτε το βρασμένο χταπόδι κομμένο σε κομμάτια, το ελαιόλαδο, το ξύδι, άλατι, πιπέρι. Πασπαλίστε με μαϊντανό και τοποθετήστε το ψιλοκομμένο χταπόδι. Είναι έτοιμη να την σερβίρετε. Η τοποθετείτε σε μια άσπρη πιατέλα την μελιτζανοσαλάτα και το χταπόδι ξεχωριστά και να το διακοσμήσετε με φρέσκα μικρά φύλλα σπανάκι ή ρόκα.
Eπιμέλεια Γιώτα Παμπάλου
Γιωργος Λεκκας