Υλικά
2 ποτήρια αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Κανέλλα
Ξύσμα λεμονιού
Αλεύρι , όσο πάρει
τριμένο φυστίκι Αιγίνης ή τριμένη καρυδόψιχα
Σιρόπι : 5 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη , μισό φλυτζάνι μέλι , 3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
Για την επικάλυψη : καρυδόψιχα ψιλοκομμένη , γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το αραβοσιτέλαιο και το ελαιόλαδο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τα άλλα υλικά με αλεύρι , τόσο ώστε να γίνει η ζύμη μας μαλακή.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μακρόστενα μπαστουνάκια τα οποία κόβουμε λοξά με το μαχαίρι. Ψήνουμε στους 180οc για μισή ώρα περίπου.
Τα σιροπιάζουμε στο καυτό σιρόπι. Τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα , μπήγοντας από ένα γαρύφαλλο στο κέντρο και πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.
monastiriaka.gr