Γιουβέτσι με φέτα, μανιτάρια και ρύζι
Μερίδες 4
Χρ. Πρ 10΄
Χρ. Ψης 30΄
Υλικά
125 γρ. ελαιόλαδ
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γρ ντομάτες
375 γρ ζωμό από κοτόπουλο
300 γρ φρέσκα μανιτάρια
150 γρ πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
100 γρ ελιές χωρίς κουκούτσι
100 γρ ρύζι
125 γρ. κρασί
400 γρ φέτα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα πλατιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 3΄ μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε την μισή ποσότητα τομάτας (100 gr), το αλάτι και το πιπέρι, ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο και αφήνουμε να σιγοβράσουν. προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα, σε λεπτές φέτες και της κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες. Αφήνουμε για 7΄. Τέλος προσθέτουμε τις ελιές, το ρύζι, ρίχνουμε το κρασί και λίγο ζεστό νερό αν χριαστεί. Αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175-200 βαθμούς Κελσίου. Μετά από 10-15 λεπτά προσθέτουμε την φέτα, της υπόλοιπες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Όταν ψηθεί πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι.
Γιώργος Λέκκας