Υλικά:
-3/4 φλιτζ. ζάχαρη
-1 φλιτζ. νερό
-170 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
-1 φλιτζ. φρυγανιά, τριμμένη
-1 κουτ. σούπας κονιάκ ή ουίσκι ή ρούμι
-1 φλιτζ. καρύδια, χοντροκομμένα + 1 κουτ. σούπας καρύδια σε σκόνη
-κακάο, τρούφα, καρύδα, για την επικάλυψη
-Μερίδες για 40 – 45 κομμάτια
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κουβερτούρα σε μία κατσαρόλα. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν μια καλά ομογενοποιημένη μάζα.
Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξει. Πλάθουμε το μείγμα σε τρουφάκια και τα βουτάμε σε τρούφα ή σε καρύδα ή σε κακάο. Διατηρούνται στο ψυγείο.
Μυστικά:
-Αν θέλουµε, µπορούµε να παραλείψουµε το αλκοόλ.
-Φροντίζουµε ώστε τα τρουφάκια µας να έχουν το ίδιο µέγεθος για να φαίνονται οµοιόµορφα.
-Αν δεν µας αρέσουν τα καρύδια, τα αντικαθιστούµε µε φουντούκια.