Πίτα Με Άγρια Χόρτα

1.786

Ο Γιώργος Λέκκας, μας μαγειρεύει μια υπέροχη συνταγή

Μερίδες 12
Χρ. Πρ 15΄
Χρ. Ψης 1 ώρα

Υλικά

Για το χυλό
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι
6 κ.σ ελαιόλαδο
650 ml νερό

Για τη γέμιση
700 γρ. άγρια χόρτα
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 πράσα, ψιλοκομμένα
4 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
6 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ. σ. σουσάμι για το πασπάλισμα

 

 

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.

Το χοντροκόβουμε και το αχνίζουμε σε κατσαρόλα χωρίς να προσθέσουμε νερό. Το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά.

Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, μέχρι να μαραθούν. Στύβουμε το σπανάκι με τα χέρια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε, καλά. Αφήνουμε για 10΄να σιγομαγειρευτούν και να μην έχουν υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον χυλό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

 

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 32 εκ. και ρίχνουμε το μισό χυλό. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και την καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να πάει παντού. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Την ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.

Γ.Λέκκας,Greekpress.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.