Ρύζι Με Ταχίνι Και Σταφίδες
Ρύζι με ταχίνι και σταφίδες
4 μερίδες
Χρ.πρ 10
Χρ.μαγειρ 35 λεπτά
Υλικά
2 φλ.τσαγ ρύζι
2 κ.σ ταχίνι αραιωμένο με νερό
1/3 φλ.τσαγ αμύγδαλα σε φέτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
4 καρότα τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο αλεσμένο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Μαγειρέψτε το ρύζι να γίνει σπυρωτό. Σουρώστε και το βάλτε το ρύζι σε ένα μπόλ. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας αραιωμένο ταχίνι και ανακατέψτε. Σε ένα τηγάνι ρίξτε λίγο νερό και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο για 2 λεπτά.
Προσθέστε λίγο νερό αν χρειαστεί ώστε μην καούν τα λαχανικά. Ρίξτε τα καρότα, το νερό και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ανακατέψτε συχνά. Στη συνέχεια, προσθέστε τις σταφίδες, το μέλι, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι.
Αφήστε για 5 λεπτά. Τώρα ρίξτε το ρύζι, τα αμύγδαλα, και προσθέστε 3 / 4 φλ.τσαγ ζεστό νερό. (Η ποσότητα του νερού που μπορούμε να προσθέσουμε εξαρτάται από το πόσο υγρό θα χρειαστεί με το ρύζι). μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά .
Αυτό το φαγητό θα πρέπει να είναι περισσότερο γλυκό από αλμυρό. Ανάλογα με την γεύση που θέλετε.
Γιώργος Λέκκας,Greekpress.gr
Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.