Μανιτάρια φρικασέ

780

Μερίδες 5

Χρ. Πρ 15΄

Χρ. Βρας 40΄

Υλικά

500γρ μανιτάρια άσπρα κομμένα σε φέτες

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι καυκαλήθρες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

 

 

 

8  φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μαρούλι ψιλοκομμένο

1 φλ. ρύζι γλασέ

2 κουταλιές σούπας ταχίνι

αλάτι

πιπέρι

2 λεμόνια το χυμό

 

 

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα μανιτάρια,  το μαρούλι,  τα μυρωδικά και προσθέτουμε 3 φλ. Νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 5΄. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και να δέσει το ζουμί. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι που το έχουμε διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό και στο χυμό των λεμονιών. Ανακατεύουμε καλά την σούπα μέχρι να ασπρίσει και σερβίρουμε.

 

G.Lekkas – Greekpress.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.