Υπέροχα νηστίσιμα τρουφάκια
Υλικά:
- Καρύδι χοντροκομμένο 500 γραμμάρια
- Κουβερτούρα 500 γραμμάρια
- Φρυγανιά τριμμένη 250 γραμμάρια
- Κακάο 1 κουταλιά της σούπας
- Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
- Κονιάκ 2 κουταλιές της σούπας
- Ζάχαρη 550 γραμμάρια
- Νερό 1 ½ κούπα
- Λίγο ανθόνερο
Εκτέλεση:
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη κουζίνας και τα ανακατεύουμε προσθέτοντας και το σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια μάζα που να πλάθεται.
Σ’ένα πιάτο βάζουμε λίγο κονιάκ για να βρέχουμε τα χέρια μας ώστε να μην κολλάει η ζύμη όταν τα πλάθουμε. Δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε στρογγυλό . Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και βουτάμε τα τρουφάκια με πιρούνι ένα-ένα μέσα σε αυτή.
Έχουμε στρώσει σε ένα ταψί λαδόκολλα και τα ακουμπάμε ένα ένα εκεί. Βάζουμε κάθε τρουφάκι σε ατομικά χάρτινη θήκη για τρουφάκια.
ieramonopatia.
Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.